АПАСИЕВ СО ЖЕСТОКА РЕАКЦИЈА: Битанги и апаши се преставуваат како “великани“ на работниците!

  • April 19, 2018

Унверзитетскиот професор Димитар Апасиев кој во исто време е дел од политичката партија Левица, преку цитат од Џон Кенет Галбрајт ја прокоментира информацијата дека министерката за Труд и социјална политика Мила Царовска ќе го предводи првомајскиот работнички протест.

-Водењето политика која привидно ги штити РАБОТНИЦИТЕ може, во очите на јавноста, да ги претвори т.н. синдикални лидери – тие обични битанги и апаши – во ‘великани‘ на синдикалното движење“
(проф. Џон Кенет Галбрајт) #МилаЦаровскаЌеГоПредводелаПрвомајскиотПротест – напиша професорот Апасиев на неговиот фејсбук профил.

 

„Водењето политика која привидно ги штити РАБОТНИЦИТЕ може, во очите на јавноста, да ги претвори т.н. синдикални лидери…

Posted by Димитар Апасиев on Thursday, 19 April 2018

Претходно «
Следно »