БОЧВАРСКИ ДОНИРАШЕ: Штипскиот градоначалник донираше 500 евра на сметка на малата Валерија

  • November 14, 2017

Благоја Бочварски, градоначалникот на Штип се вклучи во акцијата за спас на седумгодишната Валерија Зафировска, за чија операција на тумор на мозокот се потребни 40.000 евра.

Тој лично донираше на сметката на малата штипјанка 30.000 денари, а пред медиумите изјави дека има идеја да се направи солидарен фонд, односно да се отвори солидарна сметка на која физички и правни лица ќе можаат да донираат средства, кои ќе им бидат наменети на граѓаните на кои им е потребно лекување, а самите не можат да си го дозволат.

Исто така најави дека во тек на утрешниот ден ќе бидат уплатени околу 10 илјади денари од општинската сметка, на сметката за лекување на девојчето, но вети и дека ќе се вклучи и во други активности, со цел да се собере потребната сума.

Претходно «
Следно »