БРАНКО ГЕРОВСКИ ЌЕ ОСТАНЕ БЕЗ ПЛАТА: Даночната управа на Србија ги блокираше сметките на Родиќ, Заев барал интервенција од Вучиќ!

  • July 7, 2017

Даночната управа ги блокирала сите сметки на „Адрија медија груп“ на чие чело се наоѓа кариерниот затајувач на данок, медиумски мафијаш, осведочен рекетар и личен пријател и помагач на Зоран Заев, Александар Родиќ

Со оваа одлука, надлежните државни органи во Србија без сомневање докажаа дека законот во Србија важи за сите, па така и за Александар Родиќ, кој не може да помине неказнето ако затајува данок – пишува српски „Информер“

Инаку, Родиќ со својата парамафијашка организација, имал 24 фирми, дел на негово име, а друг дел на име на негови роднини и пријатели, должни вкупно 118 милиони евра данок – пишува Информер.

Токму тој обид да избегне плаќање на огромниот даночен долг, е повод Родиќ да тргне во бесрамна кампања против Александар Вучиќ, додаваат од Информер, а во својата хајка, Родиќ се служел со најгнасни лаги и измислици, како и најподли спинови против актуелната власт.

Оваа тактика Родиќ ја спроведуваше и во Македонија, помагајќи му на Зоран Заев во својата кампања исполнета со лаги против ВМРО-ДПМНЕ.

Инаку, весникот „Слободен печат“ каде што Бранко Геровски е уредник е во сопственост на „Адрија Медиа груп“, чиј сопственик е Родиќ. Дали ова значи дека ќе згасне и петпарачкиот весник преполн со лаги и манипулации и во Македонија, а Геровски ќе остане без плата.

Претходно «
Следно »