(Видео)ДОДЕКА ВО МАКЕДОНИЈА АБОЛИЦИРАН КРИМИНАЛЕЦ СТАНА ПРЕМИЕР: Во Перу пронајдени мумифицирани тела на вонземјани!

  • July 13, 2017

Истражувачите пронашле мумифицирани тела на непознати суштества во пустината Назка во Перу. Пронајдокот предизвика огромна дебата во врска со тоа дали овие тела припаѓаат на луѓе или пак на вонземјани


Мумиите се околу 168 сентиметри големи, комплето бели, со три прсти на рацете и три прсти на нозете. Нивните тела, кои се дефинирани дека се од женски пол, немаат уши и нос. Агенцијата „Спутник“ на шпански јазик зборувала со бројни експерти и претставници на владините агенции во Перу со цел да дознаат повеќе информации во врска со овие пронајдоци.

Во интервју за Спутник, Константин Коротков, професор на Националниот универзитет за истражување во Санкт Петербург, кој бил дел од меѓународната експедиција која ги открила овие мумифицирани тела, вели дека прво треба да се направи компарација на гените со различни раси на луѓе.

„Потоа, ќе биде јасно дали станува збор за Кро-Магон, имено мутаиција на нашата раса или се работи за друг вид на суштество. Во овој момент, не можеме да извлечеме подетални заклучоци“, изјавил Коротков.

Претходно «
Следно »