(Видео)МЕТЕОР ПАДНА ВО РУСИЈА: Нереална снимка од метеор кој ноќта ја претвори во ден!

  • March 7, 2018

Жителите во областа Урал во Русија беа сведоци на необичен феномен кога „шарена огнена топка“ го осветли ноќното небо, а потоа следеше експлозија

Станува збор за метеор кој светел жолта и портокалова боја додека паѓал. Светлечкиот објект јасно се гледал и од Екатеринбург во Свердловската област, како и од блиските градови и села.

На видео0снимките објавени на интернет се гледа блесок кој во еден момент ја претвори ноќта во ден.

„Мислев дека тоа е ѕвезда, но не е! Додека паѓаше, светеше жотла и портокалова боја, а со себе остави траг кој светкаше во вилоетова боја“, рекол очевидецот Александар Борцев. Блесокот, според неговите зборови, траел шест или седум секунди.

Претходно «
Следно »