(Видео)РУСКИ ТЕРМИНАТОР ВО РАЦЕТЕ НА РУСКАТА ГАРДА: Најновата снајперска пушка „Точност“ влезе во арсеналот на руските специјалци!

  • November 14, 2017

Најновата снајперска пушка „Точност“ влезе во арсеналот на Федералната служба за безбедност (ФСБ), Федералната служба за заштита (ФСО) и Руската гарда, а испораките почнуваат оваа година, рекол за новинарите генералниот директор на Централно научно-истражувачкиот институт за прецизно машинство Дмитриј Семизоров

„Оваа година ФСБ, ФСО и Руската гарда ја усвоија најновата снајперска пушка ‘Точност’. Сега се одлучува за прашањето на сериската испорака“ , рекол Семизоров за Спутник.

Пушката се произведува во две верзии: калибар 8.6/69 и 7.62/52 милиметри, истакнал генералниот директор на Институтот.

Претходно «
Следно »