(Видео)СОЖИВОТ ВАКА, НЕ: Навивачите на Шкендија ја прославија титулата со песната ,,Македонско Девојче,К**** Голема’’

  • May 21, 2018

По освојувањето на титулата во првата македонска фудбалска лига, навивачите на Шкендија ја прославија титулата со навредливи песни кон Македонците. Тие срамно го променија текстот на македонската народна песна ,,Македонски девојче’’ и зборовите ги заменија со ,,Македонско Девојче,К**** Голема’’. На видеото може да се слушне како истите скандираат ,,Каурски П****’’.

Ова не е ваков прв инцидент и граѓаните очекуваат ФФМ да го казни клубот.
На Фејсбук постот на кој се наоѓа видеото пишутва: У име нa сoживoтoт и блaгoсoстoјбaтa у Мaкедoнијa. )Свaкa чaст! Брaвo!!!

 

У име нa сoживoтoт и блaгoсoстoјбaтa у Мaкедoнијa. 😉 свaкa чaст! Брaвo!!! 🙂

Posted by Sase Serafimovski on Saturday, 19 May 2018

Претходно «
Следно »