ВОЗНЕМИРУВАЧКИ СНИМКИ ОД УКРАИНА: Војната продолжува, народната милиција на Луганската народна република денес ги предаде телата на загинатите украински војници

  • November 25, 2017

Припадниците на Народната милиција на Луганската Народна република на минското поле во близина на местото Фрунзе уништиле диверзантска група на украинската војска. Народната милиција на ЛНР објави снимка од евакуацијата на телата на загинатите и припремата за нивното предавање на украинската страна

Според информациите на НМ на ЛНР, групата на украинските диверзанти на тоа место се обиделе да влезат подлабоко на територија која е под контрола на луганските власти.

Кај еден од загинатите припадници на украинската војска е најдена порака на парче хартија, на која пишувало – „Вадете не, двајца 300 (ранети – шифрирано), дајте минофрлачи, на има тројца“.

Според воените идентификациони плочки кои се проајдени, може да се заклучи дека загинале диверзанти припадницина батаљонот Донбас.

Телата на загинатите се предадени на украинските власти во присуство на набљудувачи од ОБСЕ.

Народната милиција на ЛНР по предавањето на телата на загинатите војници ги повикала украинските жени и мајки да не ги пуштаат своите мажи и синови во војна, бидејќи на тој начин одат во сигурна смрт.

Претходно «
Следно »