Tuesday, 22/8/2017 | : : UTC+0
iNFOMAX.mk
Македонија
0C

Во Кичево граѓански протест на здружението “За заедничка Македонија”

User Rating

Пред платото на домот на културата во Кичево и вечерва се одржа граѓанскиот протест на здружението „За заедничка Македонија”.

kicevo-zzm-1

Пред присутните се обрати Даме Силјаноски кој, како што рече, во име на граѓанското здружение порача дека јазикот, знамето, химната и грбот се нашиот идентитет и столбот на нашата држава и нема оти нема да се дозволи било кој да тргува до нив и со иднината на земјата само за да се дограби до власта без поддршка на мнозинскиот македонски народ.

– Ќе продолжиме се додека сите инволвирани не се откажаат од платформи создадени во туѓи држави. Имаме една заедничка татковина која треба заеднички да ја градиме, но исто така и заеднички да ја браниме. Ќе продолжиме се додека не се отстранат сите опасности по иднината на нашата татковина, рече тој.

loading...

POST YOUR COMMENTS

Your email address will not be published. Required fields are marked *

loading...