(Галерија)МИГРАНТИТЕ ДИВЕАТ НИЗ РИМ: Полицијата користеше водени топови да ги растера од мигрантската населба, која Италија ја изгради по наредба на ЕУ!

  • August 29, 2017

Италијанската специјална полиција во Рим, користеше водени топови за да ја растера толпата мигранти која фрлаше камења кон полицајците, одбивајќи да бидат преместени од нивниот импровизиран камп

Мигрантите најчесто се од Етиопија и Еритреа, а протестираат против наредбата да бидат преместени од зградите во кои живееа со години, а кои согласно планот за изградба на мигрантски населби, по наредба на ЕУ ги изгради и Италија.

Слични вакви населби сега се планираат за Македонија.

Претходно «
Следно »