ГОРАН АНГЕЛОВ ЌЕ ШТРАЈКУВА СО ГЛАД: Претседателот на МПЗ „Андон Лазов Јанев – Ќосето“ штрајкува со глад во притвор поради нехуманите услови

  • May 21, 2018

Нехумани услови, недостојни за животни, уште помалку за луѓе се реалност и секојдневние за претседателот на МПЗ „Андон Лазов Јанев – Ќосето“ Горан Ангелов, кој се наоѓа во притвор поради истрагата во врска со настаните на 27-април

„ОД ДЕНЕС 21.05.2018 ГОРАН ПОЧНУВА ШТРАЈК СО ГЛАД И ОДБИВА ТЕРАПИЈА ПОРАДИ ТОРТУРАТА ШТО МУ СЕ ВРШИ ВО ЗАТВОРОТ ШУТКА И ПОЛИТИЧКИ ТЕРОР СО ЕДЕН ЗБОР ИЗЖИВУВАЊЕ. ОВА СЕ УСЛОВИТЕ ВО КОЈ ЖИВЕЕ ШЕСТ МЕСЕЦИ
И СЕТО ТОА ПОРАДИ ЉУБОВТА КОН ТАТКОВИНАТА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.“

Претходно «
Следно »