ДИЈАМАНТИ НА МАСАТА НА ПУТИН: Најголемите дијаманти ископани во Русија претставени пред Владимир Путин

  • February 13, 2018

Генералниот директор на компанијата „Алрос“ Сергеј Иванов на претседателот на Русија Владимир Путин му ги покажа двата најскапи дијаманти ископани во Русија, се наведува на сајтот на Кремљ

На почетокот на разговорот рускиот шеф на државата обрнал внимание на малата црна кутија која Иванов ја ставил на масата.

„Што интересно донесовте со себе?“, запраша Путин.

Како што објасни Иванов, во кутијата се наоѓаат најголемите дијаманти ископани во Русија.

„Господине Путин, на крајот на минатата година ископавме два уникатни дијаманти. Тоа се најскапи дијаманти кои се ископани во целата руска и советска историја. Тоа е единствен розев дијамант од 28 карати“, рече раководителот на компнанијата.

Дијамантите биле ископани во рудниците на компанијата „Алмази Анбара“.

Претходно «
Следно »