ЗДРАВО СЕМЕЈСТВО КАКО ПОЛИГОН ЗА ЗДРАВИ ЛИЧНОСТИ: УМС на неформална средба со отец Ивица одоров и Андреј од ДНК

  • May 15, 2018

Најголемата младинска политичка организација во земјава, УМС на ВМРО-ДПМНЕ денес оствари неформална средба со отецот Ивица Тодоров и пејачот Андреј од групата ДНК на тема „Здраво семејство е полигон за здрави личности“

„„Здраво семејство е полигон за здрави личности“ е една од поентите од денешната неформална средба на младите од ВМРО-ДПМНЕ со отец Ивица Тодоров и Андреј, пејач и член на групата ДНК. Средбата беше организирана како начин на одбележување на Светскиот ден на семејството. На настанот членовите на УМС собираа и донации за помош на еднородителско семејство од Скопје, затоа што особено на ваквите денови се потсетуваме на потребата од меѓусебна помош и поддршка.
Затоа, #УМС ги повикува сите добронамерници да донираат средства за ова семејство кое живее во тешки материјални услови. За таа цел поставивме и кутија за донации во кафулето Центар бар на Рекорд“ – пишува во објавата на претседателот на УМС Лука Кржаловски.

Претходно «
Следно »