ИВАНОВ ИСПРАТИ НОВ ПРЕДЛОГ ЗА ГУВЕРНЕР: Анита Ангеловска-Бежоска е новиот предлог на Ѓорѓе Иванов за гувернер на НБРМ

  • May 16, 2018

Анита Ангеловска – Бежоска, актуелен вицегувернер во НБРМ е новиот предлог на претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов за гувернер на Народнат банка на Република Македонија, потврдија од кабинетот на шефот на државата.

Новиот предлог на Иванов следи откако денеска добил писмено известување од Димитар Богов дека се повлекува од кандидатурата за гувернер на НБРМ.

Претседателот на Република Македонија новиот предлог го доставил денеска до Собранието на Република Македонија.

Претходно «
Следно »