ИНВЕСТИТОРИТЕ СЕ БРКААТ ЗА ДА ЦВЕТА БИЗНИСОТ НА КОЧО: Владата на СДСМ ги брка инвеститорите за да цветаат бизнисите на Заев и Анѓушев!

  • September 13, 2017

Додека неколку илјади македонски граѓани стравуваат дека ќе останат без работно место и егзистенција ако странски компании одлучат да ја напуштат земјава, челниците во македонската Влада тријат раце.

Премиерот Зоран Заев и вицепремиерот Кочо Анѓушев во првите 100 дена откако седнаа на столчињата на „Илинденска“, покажаа дека ќе се грижат единствено за бизнисите на своите семејства и пријателите.

Само 10 дена откако е назначен новиот генерален директор на ЕЛЕМ, Драган Миновски, на својот претпоставен во Владата, вицепремиерот Кочо Анѓушев, му доделил тендер на фирмата „Фероинвест“, која ја основа токму Анѓушев и од која само козметички се повлече од местото управител. Вредноста на доделениот тендер изнесува 165 милиони денари со ДДВ или 2.6 милиони евра, ова значи дека вицепремиерот Анѓушев со криминалниот тендер на ЕЛЕМ ќе има над 30 милиони евра лично богатство, а и Заеви може да се омрсат од државните тендери.

Додека Анѓушев користејќи ја својата функција продолжува да се богати иако веќе е мултимилионер, додека тој како вицепремиер и натаму е во план да си доделува тендери и да му цвета бизнисот, странски компании поради неспособноста на новата Влада, веќе најавуваат дека ќе ја напуштат нашата земја. Ваква одлука би им одговарала на Заев и Анѓушев бидејќи сакаат да ги избркаат инвеститорите за единствениот бизнис кој ќе цвета да бидат семејните бизниси на овие двајца политичари.

Од „Фероинвест“ истакнуваат дека не само овој, туку се во план да добијат и други тендери. Велат дека и во иднина ќе учествуваат на сите јавни огласи каде има деловен интерес и каде може да понуди  свои производи.

Ниту премиерот Заев нема намера да престане да доделува милионски тендери на своите најблиски. Она што го правеше на локално ниво, сега го пренесе на централно.

Претходно «
Следно »