КОИ ПРАТЕНИЦИ ЗЕМАЛЕ ПАРИ ЗА ГЛАСАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ДВОЈАЗИЧНОСТ: Антонио Милошоски на мегдан ги извади криминалите на ДУИ, Џафери го исклучи микрофонот!

  • September 20, 2017

Талат Џафери вчера се обиде да го замолчи пратеникот Антонио Милошоски кој од собраниската говорница почна да ги изнесува информациите за сторен криминал на градоначалниците од ДУИ.

Во моментот кога Милошоски се обиде да ја објасни потребата од носењето на законот за двојазичност дека е со цел да се сокријат криминалите и неспособноста на ДУИ пред своите гласачи, Џафери најпрво започна да му упаѓа во дискусијата за на крај во неколку наврати да му го исклучи микрофонот со што му го ускрати правото на збор на пратеникот, едно од основните демократски права во Собранието на Република Македонија.

Претходно «
Следно »

loading…