„КОМИТИ СКОПЈЕ“ ПОВИКАА НА ПРОТЕСТ: Вечер во 20.00 часот сите пред Собрание – оставете ги клупските обележја, партиските книшки, проблемите и разликите меѓу вас!

  • June 13, 2018

Почитувани граѓани на Република Македонија, во овие тешки моменти за нашата татковина Македонија, која е жестоко нападната од внатрешни квинслизни и странски агресори, кои со сила и геноцидни методи сакаат да ни го сменат; идентитетот, нацијата, јазикот, историјата…

Ве, повикуваме да ги оставите: вашите клубски обележја, партиските книшки, меѓусебните проблеми, заборавете на разликите помеѓу Вас. Ве повикува вашата Македонија да ја одбраните. Соберете ги вашите родители, браќа, сестри, роднини, пријатели. Дојдете денес пред Собранието на Република Македонија – да покажеме дека идеалот за слобода се уште живее во нашите срца.

Протестен собир: Собрание на Република Македонија, 20:00 часот.
Нашата револуција нема боја има име, а име и е Македонија!!! – стои во повикот на „Комити Скопје“ на социјалните мрежи.

Претходно «
Следно »