ЛАВРОВ ОТКРИВА: Плачела ли Викторија Нуланд додека преговарала со шефот на Руската дипломатија?

  • February 11, 2018

Шефот на руската дипломатија Сергеј Лавров ги негираше гласините дека за време на преговорите ја довел до солзи бившата помошничка државен секретар на САД Викторија Нуланд

„Не, тоа се нема случено. Тоа се лаги“, рече Лавров во интервју за телевизијата „Русија 1“.

На прашањето по што се разликуваат преговорите со дипломати мажи и жени, министерот наведува дека на „жените не смее да им се попушта бидејќи тоа би било политички некоректно“.

„Ние ги почитуваме жените исто како и мажите. Тоа е подобриот дел од човештвото“, додава Лавров.

Лавров и Климкин

Одговарајќи на прашање на кој јазик разговара со украинскиот колега Павел Климкин, Лавров потсетува дека Климкин е роден во Русија и дека знае руски јазик.

„Тој е родум од Курск“, објаснува Лавров.

Претходно «
Следно »