МАКЕДОНСКИОТ БРАНИТЕЛ ТАРЧУЛОВСКИ : Никогаш правиот и искрен верник нема да уништи туѓи, а не дај боже свои верски обележја

  • July 16, 2017

На сите нека ви биде јасно. Никогаш правиот и искрен верник нема да уништи туѓи, а не дај боже свои верски обележја, напиша на Фејсбук пратеникот Јохан Тарчуловски од ВМРО-ДПМНЕ по написите во некои од медиумите кои се под контрола на СДСМ.

-За работите да бидат појасни. Гледам денеска оркестриран и договорен напад на мене,со преќутување ке излезе во право се. НА СИТЕ НЕКА ВИ БИДЕ ЈАСНО. Никогаш правиот и искрен верник нема да уништи туѓи а недајбоже свои верски обележја. Четири год од кога сум вратен, со Божја помош изградив камбанарија, конак, црква почнав крстилна и уште една трпезарија, купуваме земја за гробишта и уште многу работи. Ако некој помислил со мое вовлекување во приказната ке се оддвлече вниманието од вистинските злосторници се ЛАЖЕ а знаете ли зошто? Има и сведоци кој ги виделе злосторниците. Затоа сигурен сум,МВР за кратко време ке излезе со прес и ке каже кој се виновниците. БОГ е голем знае што прави и не заборава! Само едно големо срамота, да не им дадеш и на мртвите да почиваат во мир, вели Тарчуловски во својот Фејсбук пост.

Претходно «
Следно »