МИНИСТЕРОТ „СМРДКО“: Топлите денови истакнаа проблем во владиниот тим – кој министер највеќе се поти и најдалеку мириса?

  • July 17, 2017

Еден од министрите во владата на Заев особено се истакнувал пред колегите, но не со труд, работа и идеи, туку по тоа што сите можеле да намирисаат кога доаѓал во нивна близина и без да го видат. Исто така во луѓето во владата знаеле во која канцеларија тој бил присутен неколку минути пред тие да влезат во неа.

Овој министер кој и визуелно се истакнува од останатите веќе го забележале дека е препознатлив по многу интензивното потење кое повлекува и мирисна реакција со себе, но соработниците и дека не се замарал премногу со тоа бидејќи сметал дека е дел од него и неговиот идентитет до кој многу држел.

„Никој не може да каже дека не се мириса со него во министерство или на седници на влада, бидеќи тоа е практично невозможно“, коментираат луѓе од кругот на овој размирисан министер.

Неговото присуство особено останувало во спомен и на таксисти и шофери кои го коментирале дека ништо не било поприсутно од неговото отсуство и го чувствувале долго откако ќе го напуштел автомобилот во кој се превезувал.

Соработниците и шоферите на културен начин започнале да го нарекуваат Смрдко. Нашата редакција ќе задржи ниво на култура, па исто така нема да објави за кого се работи.

Претходно «
Следно »