МИЦКОСКИ И НА ФЕЈСБУК ПОВИКА НА ПРОТЕСТ: Со стихови на поетот Анте Поповски, лидерот на опозицијата повика на протест против промена на името

  • June 14, 2018

Со стиховите на пистелот Анте Поповски, лидерот на опозицијата на својот ФБ профил ги повика грѓаните на протест кој ќе се одржи во Битола, каде ќе се одбележи и годишнината на ВМРО-ДПМНЕ, а против промената на името на државата

 

Вака пишуваше Анте Поповски:

„Стиснете ги тревките
Неја ќе ја исцедите.
Наслонете се врз каменот
Името ќе ѝ го чуете.
Симнете се во реките
дното со неја ќе ве почести.
Легнете да починете
И ноќта со неја ќе ве покрие. Македонија!“

Се гледаме. Недела, Битола 13.30 часот, пред Спортската Сала! – го цитираше Мицкоски, поетот Анте Поповски.

Претходно «
Следно »