НАЈЗАГАДЕНИОТ ГРАД ВО ЕВРОПА: Тетово стана Чернобил на Балканот, благодарение на негрижата на владата на СДС и Теута!

  • August 12, 2017

Тетово ова утро во 10 часот беше убедливо најзагадениот град во Европа.

Загаденоста со канцерогени честички ПМ10 беше фрапантни 1.000 mg / m3, а максималната дозволена граница е  50 mg / m3.

Садула Дураки, министер за животна средина и просторно планирање

 

 

Оваа силна загаденост во лето доаѓа од нерешениот проблем со депонијата во Тетово, проблем кој градоначалничката Теута Арифи со години не го решава. Исто така, секојдневно се докажува дека затворањето на Југохром нема никакво влијание во намалувањето на загаденоста во Тетово.

Јани Макрадули, заменик министер за животна средина и просторно планирање

Претходно «
Следно »

loading…