НЕКРОФИЛИТЕ ЗАНЕМЕА ПРЕД ШИЛЕГОВ: Нема реакција од НВО за дрвото од 650.000 евра, ниту пресметки во „колку Тамари“ чини

  • February 22, 2018

Дрво од 650.000 евра ќе биде поставено на местото на рушениот споменик на еден од најголемите Македонски револуционери Андон Лазов Јанев – Ќосето, кој рано изутринава во шверцерска акција беше срушен по наредба на град Скопје

 

На местото на споменикот, Шилегов најави дека ќе посади дрво од сортата „гинко“, кое ќе чини 40.000.000 денари, или 650.000 евра со што и официјално е срушен рекордот на најскапи дрвја во Македонија.

Претходно, СДСМ организираше протести злоупотребувајќи ја несреќата на семејството на малечката Тамара, манипулирајќи со набавката на блиндираниот „Мерцедес“ од МВР од 600.000 евра, според кои парите можеле да бидат потрошени за нејзиното лекување.

Денес, ниту една НВО која ги поддржува СДСМ нема коментар за поставувањето на дрво од 650.000 евра, додека јавноста секојдневно е сведок на се повеќе починати бебиња и деца кои бараат хуманитарна помош кои би можеле да бидат излечени со парите кои Шилегов ќе ги троши на дрво.

Претходно «
Следно »