ОГРОМЕН УСПЕХ НА МАКЕДОНСКАТА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА: Седум медали уште на првиот ден од првенството во таеквондо!

  • November 12, 2017

Македонските теаквондо репрезентативци со голем успех ја претставуваат државата на Балканското првенство 2017 во Турција. Тие на првиот ден освоија вкупно седум медали, 2 од нив златни, 2 сребрени и 3 бронзени.

 

Со пофалба до репрезентативците на социјалните мрежи излезе и селекторот на репрезентацијата, Дарко Костовски.

 

Фејсбук статус на Дарко Костовски:

Сјајни МАКЕДОНСКИ репрезентативци!!!
Балканско првенство Турција 2017
Првиот ден освоени два ЗЛАТНИ МЕДАЛИ!!!
Вкупно 6 медали,2 златни,два сребрени,3 бронзени.
1.Дејан Георѓиевски БАЛКАНСКИ шампион втора година по ред!Овој пат СЕНИОРСКО злато во апсолутна категорија!(ТКД Бутел)
2.Ана Марија Георѓиевска БАЛКАНСКИ јуниорски шампион!(ТКД Бутел)
3.Дамјан Трајковски сребрен медал(ТКД Кобра)
4.Филип Стаменов сребрен медал(ТКД Бутел)
5.Марко Стевиќ бтонзен медал СЕНИОРИ(ТКД БУТЕЛ)
6.Сара Раевска бтонзен медал(ТКД Гоце Делчев)
7.Мери Ацевска Бронзен медал(ТКД Бутел)
УТРЕ НОВ ДЕН ЗА НОВИ МЕДАЛИ!
ЗА МАКЕДОНИЈА!!!

Претходно «
Следно »