ОРЕЛОТ ВО ЧАИР, КОГА: Корисниците на социјалните мрежи го прашуваат Шилегов кога ќе го тргне орелот од Чаир

  • February 22, 2018

Споменикот на Андон Јанев-Ќосето утрово е тргнат од тревникот кај крстосницата на Врховниот суд во Скопје. Ова е еден од петте споменици кои Град Скопје ги постави на 7 септември 2014 на различни локации, а кои ги доби како донација од Здружението за духовно обединување на Сетинци, Попадинци и Крушоради од Лерин.

Потегот предизвика реакции на социјалните мрежи. Пренесуваме дел од коментарите на твитер заедницата:

Претходно «
Следно »