ПОБЕДА ЗА АЛБАНСКАТА НАЦИЈА: Сали Бериша ја поздрави двојазичноста во Македонија!

  • January 11, 2018

Поранешниот премиер на Албанија, Сали Бериша, го поздрави официјализирањето на албанскиот јазик во Македонија.

Бериша смета дека ова е големо достигнување, истакнувајќи дека донесувањето на овој закон е историска победа за Албанците.

“Драги пријатели, денеска македонскиот парламент, во согласност со Охридскиот Договор, го донесе Законот за употреба на албанскиот јазик на територијата на Република Македонија. Поздравувајќи го овој важен чин и сите оние кои го овозможија гласањето, ќе истакнам дека спроведувањето на овој закон ќе значи историската победа за албанците во Македонија и за целата албанската нација! СБ

Претходно «
Следно »