ПОЧНА ПРОМЕНА НА ХИМНАТА?: Миленко Неделковски со остра реакција на променетиот текст на химната!

  • June 11, 2017

Дали, господо, полека ни ја подметнувате промената на химната?!?! Сите чукнати се прават! На чело се политичарите, веднаш зад нив новинарите и на опашката медиумите!!!! Никој ли, бога ти, не забележа??? – пишува Миленко Неделковски на Дудинка.мк, во прилог на спорниот текст

Каде е најбитниот дел од текстот:

“Одново сега знамето се вее, (Од гроб станаа славните ѕидари)
на Крушовската република!
На Гоце Делчев, Питу Гули,
Карев, Влахов, Сандански
На Гоце Делчев, Питу Гули,
Карев, Влахов, Сандански”…

Кој од химната ги избриша Гоце, Даме, Јане???
Смрадови и предавници, на Миленко не може да му избегате.
На колку други настани сте ја пееле осакатена химнава?
Тука ли, кога ги славиме хероите ракометари, сакате да ни ја подвалите?

Претходно «
Следно »