ПРОТОЈЕРЕЈ СТЕВАН ЗДРАВЕВСКИ ОД БИТОЛА: Ако треба и оружје ќе земеме, но ќе го браниме она што е свето, што сме го наследиле

  • June 14, 2018

Протојереј Стеван Здравевски изјави дека ќе се бори на сите начини за зачувување на името Македонија на вчерашниот протест во Битола.

– Ние од црквата со молитва, но ако треба ќе земеме и оружје в раце и нема да седиме со скрстени раце. Ќе го браниме тоа што е наше и свето, што сме го наследиле од нашите предци, што треба да го оставиме на нашите поколенија – рече тој на вчерашниот протест откако премиерот Зоран Заев го објави договорот со Грција за решавање на спорот со името.

Претходно «
Следно »