ПУТИН ВОЗЕШЕ КАМИОН ПО НОВИОТ МОСТ: Новото „светско чудо“ претставено пред светот, отворен мостот кој го поврзува Крим со Русија

  • May 15, 2018

Рускиот претседател Владимир Путин отвори за сообраќај мост кој ќе ги поврзе Крим и Русија.

Мостот ќе го намали сообраќајот на полуостровот.

Путин седна во камион „камаз“ и прв се повози на новиот мост.

Тој им честиташе на работниците, што го завршија мостот шест месеци порано од поставениот рок.

Кримскиот мост е долг 19 километри, најдолг е во Русија и Европа а иде преку Керчковиот премин кој го раздвојува Азовското море од Црното и го поврзува полуостровот Керч на

Крим со Таманскиот полуостров на југот на Русија.

Путин пушти во промет автопат со 4 ленти на кој нешто подоцна ќе ми се изгради и железничка пруга.

 

Претходно «
Следно »