ПУТИН УЛОВИ ШТУКА ОД 21 КИЛОГРАМ: Фотографијата од Путин со уловена риба ја зголеми побарувачката на мамецот кој тој го користел!

  • August 3, 2017

Краснојарскиот производител на риболовна опрема, чиј мамец го користел рускиот претседател Владимир Путин кога ја улови штуката тешка 21 килограм, изјавил дека по таа случка побарувачката за неговите производи пораснала за два пати


Имено, 2013 година Путин во Тува уловил штука која јавноста ја памети по славната фотографија, а во таа прилика користел мамец изработен во мала семејна фирма „Цар Риба“ од Краснојарск. Набрзо потоа, мамецот кој го користел Путин се прочул, што резултирало со пораст на побаруачкката на риболовната опрема која таа компанија ја прави.

„Од моментот кога Путин ја улови таа штука, производството двојно ми порасна. Добивам нарачки и од странство – Германија, Романија, Белорусија и Украина. Иако тоа се поединечни случаеви, важно е дека работата добро ми се развива, потребна ми е реклама“, рекол сопственикот на фирмата Александар Прокофјев.

Претходно «
Следно »