РАМУШ ХАРАДИНАЈ ЌЕ ЈА ПРЕИНАЧУВАЛ ПРЕСУДАТА НА МАКЕДОНСКИТЕ СУДОВИ: Терористот, а сегашен премиер на Косово Рамуш Харадинај најави слобода за терористите од Диво Насеље!

  • November 3, 2017

Неколку стотина Албанци протестираа во Приштина негодувајќи поради одлуката на Македонскиот суд, кој осуди седумина терористи од Косово на доживотна казна затвор поради терористичкиот напад во Куманово во 2015.година, пренесува РТС

Се наведува дека протестот е завршен откако насобраните пред владината зграда се обратил косовскиот премиер Рамуш Харадинај, повторувајќи го ставот дека за пресудата треба да се изјасни и „меѓународна истрага“.

РТС наведува дека во разговорот со членовите на семејствата на осудените и другите насобрани Албанци, Харадинај рекол дека се надева дека одлуката на правосудните органи во Македонија може да се промени во иднина.

„Лесно е да се зборува, но кога тие се таму, мораме да бидеме внимателни“, рекол Харадинај и разговорот со членоите на семејствата на осудените го продолжил во Владата.

Протестот започнал во центарот на Приштина, а продолжил пред македонската амбасада.

Претходно «
Следно »