СЕЛА СЕ СЕТИ: Лидерот на Алијансата за албанците ќе организира големи протести во Струга

  • January 22, 2018

Лидерот на Алијанса на Албанците, Зијадин Села, се заблагодари на граѓаните на Струга за поддршката што му ја дадоа на локалните избори, особено на иселениците. Тој истакна дека АА е партија која кај албанското гласачко тело победи со 2:1 во споредба со другите партии. Села смета дека оние кои ги спроведуваат политиките за бркање од работа на Албанците, посебно жените, многу личина на чесните Албанци од времето на Милошевиќ.

Во исто време, Села во својот говор, , се фокусираше на пошироката политика, велејќи дека Алијансата на Албанците е дел од падот на режимот и нема да дозволи да се формира нов режим кој е против Албанците.

Села во овој поглед, го наведе и случајот за убиецот на Алмир, сметајќи дека тоа убиство е оркестрирано сценарио кое треба да изгледа како сообраќајна несреќа. Села истакна дека АА нема да дозволи вакво сценарио и ако е потребно со протести ќе ја бара правдата.

– Ако Заев смета дека албанските прашања во Македонија се затворени, ужасно греши. Алеијансата на Албанците ќе се погрижи проблемите на Албанците да се решат сите еден по еден, ако е потребно и со протести – истакна Села.

На крајот од својот говор, Села апелираше сите Албанци да и се приклучат на Алијансата со што растот политичката моќ на Албанците во Македонија би бил конкретизиран.

Претходно «
Следно »