СРПСКИ ИНФОРМЕР ПРЕДУПРЕДУВА: Албански екстремисти се распоредени во четири дивизии на Балканот!

  • August 4, 2017

Албански екстремисти се распоредени во четири дивизи на Косово, на север на Црна Гора и Грција, како и во Македонија, пишува Информер.рс.


Ова драматично предупредување доаѓа од професорот по безбедност Милан Мијалковски, истакнат експерт во областа на борбата против тероризмот. Според неговите зборови, вооружените албански екстремисти се поделени во девизии низ целиот регион.

– Албанците на овој простор имаат 160.000 лица кои се подготвени и вооружени. Во четири девизии се распоредени во Косово, во македонија, на север на Грција и Црна Гора. Доколку од Запад и од Америка од нивните ментори, добијат команда за напад, тие веднаш ќе нападнат“-предупредува Мијалковски во изјава за ,,Спутник“.

Според неговата изјава, но и според изјавите на други безбедносни стручњаци, Албанците подготвуваат нови судири-пишува Информер.рс

Марко Ѓуриќ, Директор на Канцеларијата за Косово, вели дека не е тајна дека постои план и желба на одредени високи претставници, во регионот повторно да избувне војна.

– Искуствата кои ги имавме од минатото не учат да веруваме дека екстремистите на овие простори не се измислена категорија- подвлекува Ѓуриќ.

Александар Павиќ, аналитичар од рускиот Фонд за стратешка култура, истакнува дека предупредувањата на стручњаците треба да се сватат сериозно.

– Проценките на професорот Мијалковски мора најсериозно да се сватат. Албанците се ,, топовско месо“ за евроатланските интереси во регионот.Нивната задача е да се оневозможи ширењето на руското и кинеското влијание, но и да се спречи потполната стабилност на сувренеите држави на овој дел од балканот. Најдобар начин за тоа е хаос, ширење на нарко-мафијашката мрежа и ,, Голема Албанија“, која треба да биде евроатлански ,, носач на авионот“. Има многу Албанци добро вооружени кои чекаат да бидат активирани- нагласува Павиќ.

Орхан Драгаш, директор на Меѓународниот институт за безбедност прашува:

– Што работат службите на земјите во регионот, ако на Албанците им е дозволено да формираат вака бројна ,,војска“?!Албанците ништо не прават без консултација со Америка и Англија.

Извор
Информер.рс

Претходно «
Следно »

loading…