СУДИИТЕ СЕ СОНЧОГЛЕДИ: Адвокатот Ѕвонко Давидовиќ ги обвини судиите дека „се вртат онаму каде што грее сонцето“

  • February 12, 2018

Адвокатот Ѕвонко Давидовиќ во вечерашното гостување на Топ тема рече дека двојните аршини во судството продолжуваат.

-Двојните аршини продолжуваат. Тие двојни аршини ги има и во Законот за амнестија. Некои што порано ја добиле пресудата, односно судијата побрзо ја напишал ќе добијат амнестија, а некои кои подоцна ја добиле пресудата нема. Судиите се сочолгеди. Се вртат таму каде што грее сонцето и тоа го научиле многу добро во изминатите 11 години, рече Давидовиќ.

Претходно и професорите Фрчкоски, Калајџиев и Најчевска жестоко реагираа на лажните најави за реформирање на судството, а поднесоа и остакви од владината комисија која требаше да дава предлози за реформирање на правосудниот систем со образложение дека немаат намера да бидат нечиј декор.

По растурањето на оваа комисија, Заев формираше нова во која себеси се назначи за претседател на комисијата за реформи во судството.

 

Претходно «
Следно »