ТОА Е ЕУ: Забрана за гиро и ќебапи во ЕУ, Грците во неверица

  • December 3, 2017

Грците со неверување ја примија веста дека постои можност Европската унија  да забрани ќебапи и гиро, а #Free_Giros стана тренд на грчки Твитер.

– Дозволија конзерванси секаде, бомбардираат мали деца, но им пречи гиро…Ќе почнеме ли да јадеме гиро скришно и нелегално во подруми и во скриени локали? Ни го забрануваат гирото? Ваква Европа сакаме?, се само некои од коментарите на Грци на Твитер, јави Танјуг.

Ќебапите и гиро во Грција се под контрола на ЕП каде се наоѓаат пратеници на ЕК за фосфати во брзата храна ширум Европа. Сега гирото и ќебапите се под голем ризик да бидат забранети во Грција што ќе биде вистински хорор за Грците и не само за нив, туку и за останатите љубители на таа храна, објавија грчки медиуми.

ЕП покрена забелешки на предлог на ЕК да дозволи користење фосфати вклучително и форсфорна киселина, ди и три фосфати и полифосфати во месото на гирото и ќебапите.

Претходно «
Следно »