ТРАГИКОМЕДИЈА ОД ВЛАДА: Откако го испра Мерцедесот, па го исчисти подрумот во Владата и стадионот, Драги Рашковски ја чисти и депонијата во Тетово

  • August 21, 2017

Кога не би било трагично, би била комична улогата на генералниот секретар на Владата, Драги Рашковски, кој по се изгледа дека служи како главен хигиеничар на новата владина администрација

 

Откако го испра намерно извалканиот Мерцедес, и ги изгланца подрумските простории на владата и Арената „Филип Втори Македонски“, Драги Рашковски се впушти во акција за генерално чистење на тетовската депонија.

Она што Рашковски пак не сака да го открие е локацијата на која ќе се одложува ѓубрето од тетовската депонија. Имено, согласно стратегијата за релокација на депонијата од центарот на Тетово, Арифи, градоначалничката на градот по цели 10 години нашла соодветна локација на излезот од градот, имено во кругот на поранешна „Медицинска пластика“.

Објектот кој е надвор од употреба е практично на 200 метри од сегашната депонија, и сеуште е опасност за здравјето на тетовчани, но Рашковски исто така крие и дека поголемиот дел од отпадот од депонијата во Тетово исто така ќе се пренесува и во Скопска „Дрисла“.

Така, Рашковски и владата на Заев наместо да се справат со еколошката катастрофа, всушност ќе ги трујат скопјани.

 

Претходно «
Следно »