УЧК ИСПРАТИ УЛТИМАТУМ ОД 72 ЧАСА: Ослободување на терористите од Диво Насеље и сите Албанци да ги напуштат институциите!

  • November 6, 2017

Во новинската агенција Лајм пристигнало известување , во име на генералниот штаб на УЧК со седиште во Скопје. Во ова известување со бр. 6, санкционирана е одлуката на судот за осудувањето на членовите на кумановската група, додека од Албанците побарано е да ги напуштат сите државни институции каде што се вработени. Се добива ултиматум од 72 часа кој започна денес и ќе заврши во среда. Можете да ја прочитате комплетната комуникација на сликата подолу: (Lajmpress)

Во случајот Диво Насеље се осудени 33 терористи, од кои седумина на доживотен затвор, а вкупната казна на останатите терористи е 730 години затвор.

Претходно «
Следно »