ФАНТОМИТЕ НА ЗАЕВ ГИ НЕМА НИ ВО НОВИОТ ИЗБИРАЧКИ СПИСОК: Лагите на заев секојдневно излегуваат на површина

  • August 12, 2017

Приближно 5.000 граѓани повеќе ќе има во новиот избирачки список кој наскоро треба да го објави Државната изборна комисија. Министерството за внатрешни работи до ДИК доставило нов список на граѓани кои наполниле 18 години на кој се наоѓаат ‎1 827 473 лица.

Со тоа дефинитивно се потврдуваат лагите на Зоран Заев со кои ја отпочна политичката криза во земјава. Заев со неговите најблиски соработници одби да ги признае изборните резултати од 2014 година измислувајќи 500 000 фантоми.

Единствено што е спорно и сомнително во дописот од МВР е тоа што министерот Оливер Спасовски го пречекорил законскиот рок и со пет дена задоцнување го доставил списокот до ДИК со несериозно образложение дека имале техничка
Претходно «
Следно »

loading…