ФАСЦИНАНТНО ВИДЕО: Запознајте го храмот Василиј Блажениот низ 3Д прошетка!

  • September 28, 2017

Храмот на Пресвета Богородица или Храм на Василиј Блажениот изграден е во периодот од 1555. до 1561. година. Храмот денес е дел од историскиот музеј и се наоѓа на списокот на објекти од Светското наследство на УНЕСКО

За да добиете повеќе информации, кликнете со вашето „глувче“ кликнете и движете низ видеото.

Претходно «
Следно »

loading…