ЦРНА ГОРА ИЗБРА ПРЕТСЕДАТЕЛ: Мило Ѓукановиќ нов претседател на Црна Гора

  • April 15, 2018

Според првичните резултати, нов претседател на Црна Гора е Мило Ѓукановиќ.

Според прелиминарните податоци на изборната комисија, на 60.02% обработени податоци, кандидатот на ДПС Мило Ѓукановиќ има 53.5% од поддршката на граѓаните, а Младен Бојаниќ 34.1%.

Резултати на останатите кандидати:

Вуксановиќ – 7.9%
Милачиќ – 2.8%
Калач – 0.7%
Миличковиќ и Дедиќ по 0.4%

 

 

Претходно «
Следно »