ЧЛЕНСТВОТО ПОВЕЌЕ НЕМА ДА СТОИ ПОЗАДИ ЗАЕВ: Заев им ветувал на албанците во Швајцарија федерализација за да добие недвижен имот!

  • April 7, 2017

Позадината на ветувањето кое Заев го даде во Берн, Швајцарија пред Албанската дијаспора дека Охридскиот догово е претесен и ветуваше кантонизација, федерализација и двојазичност на Р.Македонија, според екс-претседателот на Градската организација на СДСМ е во големата количина на „кеш и недвижен имот“ токму во Берн
palevski_RSM2

– Се работи за сериозен износ на финансиски средства, но тоа е се во сферата на шпекулацијата. Не би сакал сега долевам зејтин на оваа запалена атмосфера, меѓутоа знам дека се работи за недвижен имот во Берн, во Швајцарија и тоа токму во периодот он присуствуваше таму – вели Палевски.

– Она што го слушнав таму е едно безконцептуално, политички лито ветување на луѓе кои не се виновни ништо, човекот им вети дека Охридскиот договор треба да се надмине, дека тој е тесен, дека тоа е минато, што да не идеме и над Охридскиот договор. Не знам што му значи тоа „над“ Охридскиот договор. Значи на најдилетантски можен начин ги собираш Албанците во Берн и им ветуваш нешто „ничим изазван“. Зошто тоа го направи, мојата претпоставка е дека се точни шпекулациите дека се работи за кеш. – додава Палевски, екс-претседател на Градската организација на СДСМ.

Претходно «
Следно »