ЈАВНОСТА ГО ГУБИ ТРПЕНИЕТО: Амбасадата еднаш гореше, амбасадорот спаси глава – овој пат нема!

  • July 9, 2016

Тортурата и диктатот која ја врши амбасадата на чело со амбасадорот на САД врз Македонија и народот веќе почна да ја прелива чашата и да го преминува прагот на толеранција, особено по последните информации и докази кои ги објавивме во врска со директното вршење на притисок врз судот и контролата која Бејли ја врши врз СЈО со цел спроведување на политички хајки

амабсада-ск

Изјавите на Бејли во јавноста веќе почнаа на големо да предизвикуваат гнев кај граѓаните, кои пак ги користат социјалните мрежи да го искажат своето несогласување но и предупредување.

Меѓунив е и новинарот Миленко Неделковски, кој оваа ситуација ја спореди со онаа во 1999-2000 година кога беше запалена старата амбасада на САД, тогаш кога на народот веќе му „прекипа“ и предупреди да не забораваат што се случи тогаш, бидејќи кога еднаш ќе тргне, овој пат народот нема да застане.

Ваквата реакција на Миленко Неделковски доаѓа по последната изјава на Бејли, кој се закани дека „или ќе ставите крај на кризата, или не и се пишува добро на државата“, притоа барајќи нова Влада во која ќе бидат вклучени негови избраници, и никој од легитимно избраните.

Претходно «
Следно »