ЏИП ЌЕ МИ ОБЕЗБЕДИТЕ ИЛИ ЌЕ ВЕ БРКАМ ОД РАБОТА: Пеце Мирчевски, директорот на СОЗР се заканува со откази ако не му обезбедат БМВ џип!

  • July 15, 2017

Заев и неговите разбојници во владата глумат лажна скромност, додека далеку од очите на јавноста се луксузираат на државна сметка, а особено од директорот на СОЗР Пеце Мирчевски чии пријатели се најсреќни од неговиот избор

Ништо помалку не се задоволни ниту кафулињата и рестораните кои со своите пријателки и пријатели често ги посетува Мирчевски.

Уште не влезен во неговата канцеларија Мирчевски си побарал да му се обезбеди службена картичка со лимит од 100.000 денари месечно. Изминативе две недели Мирчевски почнал и да се движи низ градот со два службени автомобили, нов Пасат и ВМВ X5, за да се „знаело кој е директор“.

Во службата за општи и заеднички работи уште првиот ден си го земал и службениот пасат за по кратка расправија, закани за бркање од работа на вработените доколку не му се обезбеди и џип.
Образложение било дека „не е нивна работа зошто му се него два автомобили“.

За неговиот шофер обезбедил Поло, а за шефот на кабинет кој уште немал решение му обезбедил нов Голф 6.

Претходно «
Следно »