АД ЕСМ и денеска не успеа да ги задоволи потребите за струја од домашно производство

t

АД ЕСМ вчера произведe 8.529 мегават часови електрична енергија од кои во термоелектраните се произведени 7.320, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци 1.209 мегават часови.

-Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 4.580 мегават часови електрична енергија, соопшти Владата

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

После тоа ќе се грееме на сонце?!…

Државната компанија ЕСМ (Електрани на Македонија) вчера…

ЕСМ повторно не успеа да ги задоволи…

АД ЕСМ на 20.11.2022 година произведе 7.616…

ЕСМ купи 3110 мегеват часови електрична енергија…

АД ЕСМ во текот на вчерашното деноноќие…

ЕСМ: Одговорноста за прекин на греењето на…

АД ЕСМ нема правен основ да му…

ЕСМ не успеа да произведе доволно струја:…

АД ЕСМ вчера произведе 10.408 мегават часови…