Ако влеземе во ЕУ Македонија ќе биде обединета: Структури од Москва и Белград сакаат лоши односи меѓу Македонија и Бугарија

t

Ако влеземе во ЕУ Македонија повторно ќе биде практично обединета, нема да има граници со Бугарија и Грција, народите ќе се движат и ќе се зблужуваат, ако таква хемија бара бугарскиот амбасадор тогаш политичарите треба да се тргнат и народот сам ќе ја воспостави, вели во гостување во Само вистина Филип Петровски.

Според него лошите односи меѓу државите и политичките врвови се поради, меѓу другото, мешањето на Москва, а и на леград и структури од тие држави во односите меѓу Македонија и Бугарија.

Петровски додаде дека првите планови за поделба на Македонија откако не успеал Санстефанскиот договор бил токму кроен во Москва, што според него ќе разочара многу русофили во државата, но е историска вистина.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

“Мост” го улови бугарскиот амбасадор во Албанија:…

Продолжува бугарската пропаганда за асимилација на Македонците…

Москва: Воените вежби на НАТО се подготовка…

Планираните воени вежби на НАТО во 2024…

Земјоделците во Бугарија ќе блокираат патишта и…

Во Бугарија денеска почна националниот протест на…

Бугарија во паника: Пронајден дрон, не се…

Модуларна формација за отстранување муниција од поморската…

Бугарски генерал го подбра бугарското разузнавање: Зарем…

Бугарскиот генерал Атанас Атанасов, кој воедно е…