Објавено на:

Албанија ќе бара наоѓалишта на злато на две локации во земјата

t

Албанското министерство за инфраструктура и енергетика преку објава ги поканува компаниите заинтересирани за пребарување и откривање на нови рударски области во земјата.

Станува збор за четири рударски области од интерес за истражување и откривање а понудите заинтересираните компании може да ги достават до 6 септември.

„Она што се издвојува во списокот од четири области се две од нив кои имаат за цел потрага и откривање на злато, едната се наоѓа во Либражд, а другата во Мирдита. Останатите две рударски области се доделуваат за откривање на бакар во Мирдита и за експлоатација на минерал шкрилец во Скрапар“, објави весникот Монитор.

Министерството бара од понудувачите да достават понуда само за една конкурентна област, во која се обврзуваат дека ќе ги прифатат условите и обврските кои произлегуваат од изборот во конкурсната постапка.

Во објавата се додава дека трошоците направени за учество во конкурсната постапка не се надоместуваат од страна на договорниот орган.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Врие и во Албанија: Опозицијата обвини дека…

Партијата на поранешниот албански претседател Илир Мета,…

Рама им се пожали на ОН за…

Албанскиот премиер Еди Рама го повика Собранието…

Рама во ОН побара признавање на независноста…

Рама во ОН повика на признавање на…

Рама ја демантира Владата: Македонија и Црна…

Албанскиот премиер Еди Рама кој престојува во…

Албанското обвинителство забрани објавување на информации во…

Обвинителството на Тирана почна истрага околу кибер…