Американска база и постојана канцеларија на ДЕА во Македонија – само ова ни е спacoт

t

Претседателот на Либералната партија, Ивон Величковски испорача неколку барања до македонските политичари доколку сакаат навистина да се решат проблемите во државата.

Само Владата којашто ќе побара отворање:

– постојана Канцеларија на D.E.A. и

– американска или НАТО база…

…во 🇲🇰 всушност е за сојузништво на Македонија во НАТО и може да го отвора патот на земјата кон ЕУ.

Засега во власта и опозицијата е мртва трка кој да спречи ваква влада.

Отворањето на врските на Скопје со Брисел за почеток значи затворање на крими-мафиа-службењачите врски со Белград, т.е. Москва.

Договорите со 🇧🇬 сега и 🇬🇷 претходно се механизмите на патот, кои живаљевиќевистите ќе ги проблематизираат за чување на врските што им значат живот.

Пропагандно и институционално, пишува Величковски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Пропаѓањето на американски банки нема да влијае…

Само 6,6 отсто од вкупните обврските на…

(Видео) Израелски историчар од Скопје: Сра*е е…

Несомнено е дека за депортацијата на македонските…

Слаб земјотрес во југоисточниот дел на Македонија

Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје…

Тажно: Најмладиот пациент кој оди на дијализа…

Најмладиот пациент во Македонија што оди на…

Никогаш да не се заборави: Се одбележуваат…

Од денеска до недела ќе се одбележуваат…