Анални аплпинисти им ја изедоа иднината на децата: Со позлатени букви може да е насловот од сите учебници ако не крадете!

t

Изјавата на министерот за образование, Јетон Шаќири, дека државата нема пари за да се испечатата сите учебници предизвика бурни реакции во јавноста.

Божидар Божиновски на Фејсбук напиша:

– “Немаме пари да испечатиме учебници” – министерот за образование

1.000.000 евра за фиктивни хонорарци во Фонд за иновации
400.000 евра кај Груби хонорарци.
600.000 евра фалат од екологија.

Само од овие три криминална се 2 милиони евра. Можете да насловот да е и со позлатени букви на секој учебник ако престанете да крадете. Аналните алпинисти им ја изедоа иднината на децата.

ЛИНК од објавата

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

“Заборавиле да пишуваат”: Шведска се враќа на…

Додека децата се враќаа во училиштата во…

“Пример за соживот”: На Албанците им пречат…

Родителите на децата кои учат на албански…

Браво, “голем успех”: Учебници ќе има од…

Од први септември ќе има бесплатни учебници…

Пари за учебници нема, за пиар и…

Пари за учебници нема, има за ПР…

МОН одобриле нови учебници за средно образование,…

Во 2022 година Педагошката служба одобри стотина…