Антиковид мерките денеска на Уставен

t

Уставниот суд денеска ќе ја одржи деветтата седница во 2022 година на која на дневен ред се две иницијативи и едно барање за заштита на слободите и правата.

Првата иницијатива, како што известија од Уставен суд, е во врска со Одлуката за превентивни препораки и времени мерки, за заштита на здравјето на населението од заразната болест COVID-19.

Втората иницијатива која ќе биде разгледана денеска е Решението на Командантот на Воена пошта 4770 Куманово.

Како трета точка на дневниот ред е Барање за заштита на слободи и права поднесено од поранешниот претседател на Основниот Кривичен суд – Скопје, Владимир Панчевски, против пресудите на Основен суд – Велес и Апелационит суд – Скопје.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Вечно виновни: Милков тврди дека Македонија е…

За жал, реакцијата во Република Македонија е…

По реакцијата на Пенушлиски делото „Галичник“ симнато…

На барање на познатиот македонски сликар Илија…

Загриженост во НАТО: Ѕверот сака да ја…

НАТО вети дека ќе им помогне на…

Косово испраќа војници на Фолкландските Острови

Собранието на Косово ја усвои одлуката за…

Брука: Наместо да спроведува ред, полицаец се…

Полицаец физички нападнал друг полицаец во објект…