Апасиев: Таче ќути како маче додека министер шовинист си прави етничко чистење!

t

Министерот во МИОА денеска истакна дека една третина од вработените во јавниот сектор треба да бидат Албанци, согласно податоците од последниот попис.

На ова реагира лидерот на Левица, Димитар Апасиев кој на Фејсбук напиша:

“TAЧЕ ќути како маче, министеров-шовинист си прави „етничко чистење“ на Македонците, спротивно на Законот за вработени во јавен сектор.

КАЦАРСКА чека ваљда претставка против новата Методологија, а обвинителот Јовески не знае што е тоа „допрен глас“ за пречекорување на овластувања.

Така започна уште еден прекрасен ден во Нордистан. 😘

#ВладинаДемакедонизација

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Зошто Мицкоски ги брани избрканите од „Комуналец“,…

Отстранувањето на речиси 40 лица од платниот…

Спроведовте бејрутизација на Македонија, ние сме полупротекторат…

„Воведовте башибозук демократија, ние станавме косовски полупротекторат,…

Aпacиев – каков кpaј: Министрите на Д…

Претседателот на Левица, Димитар Апасиев на Твитер…